Triggerpoint behandelingen

Hamam & Hot-stone masseur

Sportmasseur

Sportmassage

Voor het sporten

Voorafgaand aan een sportieve inspanning willen spieren nog wel eens vermoeid en stijf aanvoelen van een eerdere training. Fysiek en mentaal is er rust nodig om hiervan te kunnen herstellen. Een milde, ontspannende massage stimuleert de afvoer van afvalstoffen, die zich hebben gevormd tijdens trainingsarbeid,  met als effect minder (tot geen) spierpijn.

Wanneer je goed geprepareerd aan de start wil verschijnen kan een massage waardevol zijn. Een behandeling of serie behandelingen in de aanloop naar een sportief evenement ondersteunt het herstel en de conditie in brede zin.

Belangrijk is wel, een massage niet een dag voor een sportief evenement te plannen, aangezien de spierspanning na een behandeling zal afnemen en dit onbekend kan aanvoelen. Anders is dit, wanneer de sportspecifieke spiergroepen gericht worden voorbereid en dus gestimuleerd kort voor een inspanning. Hierbij valt te denken aan (tri)athleten, of wielrenners voor de start van een koers.

 

Na het sporten

WAT GAAN WE DOEN

Na een wedstrijd voelen je spieren wel eens vermoeid en stijf.

Wat heerlijk kan zijn is de verzuring die is opgetreden uit je spieren te laten masseren, Op het moment soms wat pijnlijk, maar je herstel verloopt stukken soepeler

Wat is sportverzorging ?
Sportverzorging richt zich op de begeleiding van sportende en bewegende mensen (ook niet-sporters) zodat hun gezondheid en conditie wordt behouden, verbeterd of hersteld. Belangrijk onderdeel hierbij is de preventie van blessures en overbelasting.

Sportverzorging wordt meestal beoefend door (via een beroepsopleiding gediplomeerde) sportmasseurs en bestaat, naast massage, uit meerdere activiteiten:

  • onderzoek en inspectie van de mens en het bewegingsapparaat
  • uitvoeren van functietesten
  • opstellen van een behandelplan in overleg en met goedkeuring van de cliënt
  • toepassen van(sport)massage
  • toepassen van bandages en tapes
  • werken volgens kwaliteitsnormen (o.a. registreren / archiveren van gegevens, en evaluatie behandelingen)

 

Wat kan dit betekenen

Massage met Aandacht